tirsdag 27. november 2007

Fileter og kråkeboller!

Denne bloggforfatteren føler et sterkt behov for å innimellom gi litt kudos og pepper til dem som bidrar henholdvis positivt og negativt i debatten rundt foreldrepermisjonen.

Fileten=tommelen opp

De som med sine bidrag i den offentlige diskurs er med å dra utviklingen i retning av flere pappaer i lengre pappapermisjoner, vil bli belønnet med det nest gjeveste en Steinbitpappa kan gi, nemlig fileten.

(Det aller gjeveste en Steinbitpappa kunne gitt bort er selvsagt eggene han ligger og ruger på, men de får du aldri, aldri, aldri! ;-)

Kråkebolla=tommelen ned

Uønskede bidrag i foreldrepermisjonsdebatten vil bli tildelt en fæl, stikkende og slimglinsende kråkebolle. Nå skulle man kanskje tro at kråkebolle var en gjev premie, siden steinbiten jafser i seg kråkeboller til frokost, middag og kvelds.

Samtidig vet Steinbitpappa at mange mennesker setter liten pris på kråkeboller, både fordi de stikker under foten, fordi de er alt for mange og spiser opp tareskogen så fisket blir dårligere, og fordi de setter seg i garnet og lager ordentlig kaos. Derfor er kråkebolla i denne bloggen ønske om bedre lykke neste gang.

Den aller første fileten går til ... Staudefamilien!

Makrellfileter (beklager at jeg ikke hadde noen steinbitfilet tilgjengelig)
Siden ikke Steinbitpappa-bloggen har noen ambisjon om å være en kanal for de aller ferskeste nyhetene, har jeg valgt en nå ni dager gammel nyhetssak som bakgrunn for å tildele den første fileten, som går til mamma Vår Staude og pappa Knut Holmann. I en artikkel i Aftenposten forrige søndag kunne vi lese at hun nå går tilbake på jobb etter fire måneders mammapermisjon, mens han overtar som hjemmeværende pappa.

Selv om akkurat denne familien antakelig har en økonomi som gjør at det ikke får spesielt store negative utslag på lønns- og trekkoppgavene om pappa tar lengst permisjon (noe som dessverre ikke er tilfelle for mange andre familier), vil Steinbitpappa likevel på prinsipielt grunnlat gratulere med et verdifullt bidrag som absolutt drar i riktig retning!

Steinbitpappa krever selvsagt ikke at alle familier velger nøyaktig samme fordeling som Staude/Holmann. Neida, en fordeling på 50/50 mellom mammaperm og pappaperm er et helt akseptabelt mål å jobbe mot, mens en fordeling på 1/3 til mor, 1/3 til far og 1/3 på deling er kravet for inneværende stortingsperiode.


En kråkebolle til Viggo Johansen og RedaksjonEN
Kråkeboller

Jeg velger å plassere en nykvesset og hyperaggressiv kråkebolle under de nakne tærne til NRKs Viggo Johansen og resten av redaksjonen i debattprogrammet RedaksjonEN, som under introen til en debatt om tredeling av foreldrepermisjonen mot slutten av sendingen torsdag i forrige uke presenterte følgende ingress, ordrett sitert:
«Skal staten bestemme for familiene og gi mer av mors permisjon til far etter at barnet er født, og gagner det likestillingen?»
Viggo, det er ikke mors permisjon, men foreldrenes. Selve spørsmålet er derfor riv ruskende galt formulert. NRKs slurvete journalistikk bidrar her dessverre til en iboende sementering av det bakstreverske standpunktet at en økning av fedrekvoten betyr å stjele permisjonstid fra mor.

RedaksjonEN vil sikkert hevde at temaet ble formulert på denne måten for å provosere og spisse saken så seerne ville fatte større interesse for temaet, men det kan de bare drite i: Slett jobb er slett jobb.

1 kommentar:

Thomas Berg sa...

Skulle gjerne vært uenig, Steinbitpappa, men jeg er så enig, så enig at det nesten er litt kvalmt. Jeg bare håper kråkebolla ikke tar varig skade av møtet med Johansens fot. Har nemlig litt sympati for kråkeboller.