onsdag 31. oktober 2007

Hva er Steinbitpappa?

Jeg har fire måneders pappapermisjon fra 5. november. Det har jeg tenkt å skrive noe om. Ikke hver dag, men så ofte jeg får tid. (I følge dem som foreløpig kan mer enn meg om dette, så er tid et knapphetsgode også i foreldrepermisjonen. :)

Dette høres kanskje i utgangspunktet ikke så spennende ut, men jeg skal prøve å skrive på en underholdende måte, og kanskje også bli litt politisk innimellom. Så får vi se, da.


Foto av steinbit fra akvariet i Berlin Zoo
Grunnen til at denne bloggen heter Steinbitpappa, er fordi det hos steinbiten er pappafisken som ruger ut eggene. Det lærte jeg i hvert fall i et innslag på Dagsrevyen (eller var det Schrödingers katt?) fra akvariet Atlanterhavsparken i Ålesund. Den tilsynelatende ganske fryktinngytende fisken har altså et maskulint omsorgsinstinkt som mange hanndyr (inkludert oss Homo sapiens) burde misunne den. Ingen sammenligning for øvrig. ;)

2 kommentarer:

Nøklestad sa...

Hmm, nå fikk jeg bilder i hodet av en steinbit som leder av mannspanelet. Det hadde vært saker. Jeg kaster meg uansett i støvet for steinbitfamilienes prioriteringer og ønsker god pappaperm.

Thomas sa...

Derfor altså. Kule greier, og fine innlegg. Steinbitpappa er herved blogrollet hos meg. Stå på!